HTML

szarosszendvics

Az életemről, a nőkről minden olyanról ami foglalkoztat és nem hallgatja meg senki.

Friss topikok

Linkblog

A NAGY JÁTÉK (MAGYAR MONOPOLY)

2016.04.27. 15:08 Rimbaud

 

A történet szereplői azt írhatnám, hogy kitalált személyek, a történet pedig bármilyen valós dologgal történő összeesése a véletlen műve, talán képzelet szüleményei, egytől-egyig, ki-kidöntse el maga, mennyire lehetséges...

Játékosok:

 Főnök a teljes rendszer irányítója,

Tanácsadó közvetlen összekötő a Főnök és a Vezérek között.

Vezérek azok, akik a nagy állami vagy EU kasszában lévő pénzek osztásáról döntenek. A vezérek szerepe - lehet akár teljesen más a nyilvános politikában - illetve a belső irányítói körben. 

Beszerzők azok a személyek, akik az irányításuk alatt álló vállalatok vagy vállalatcsoportokon (Andy Vajna és Mészáros Lőrinc) keresztül, (látszólag nyilvános pályázatokon) kiszolgálják az állam igényeit. Legtöbb esetben csak arra szolgál, hogy közvetítőként 30 %-al magasabban elvégezze az adott megbízást vagy beszerzést. A Beszerzők feltétel nélküli hűséggel tartoznak a Főnöknek, különben kirakják őket a játékból. A beszerzők az állami és irányított beszerzésekből 10 % jutalékot kapnak a valós ár fölött. Tehát a reális vállalási ár 110 %-a az övék. A beszerző természetesen ennél jóval nagyobb hasznot is tud hajtani, amennyiben nem alvállalkozóval végezteti el a munkát, hanem saját kivitelező céget hoz létre. A nyereség tovább növelhető, ha valamilyen nyomás alatt a beszállítókkal szemben kötbérigénnyel lép fel, esetleg nem fizetnek bizonyos beszállítói szint alatt senkit.

Ha e Beszerző jól végzi a dolgát, akkor teljes védettséget kap. A felső körök természetesen nem nyilvánosan, de kimossák. Hosszú időbe is telhet, de meg fogják oldani. A Fidesz lojális a hű embereivel (Tarsoly Csaba).

Ha a Beszerző kilép, minden lehetséges csatornán keresztül ügyvédek tucatjai dolgoznak azon a feladaton, hogy minél hamarabb lenullázzák, és mindent elkövetnek, hogy ne legyen követője. (szegény Simicska Lajos kórházba került és hát tudjuk, milyen körülmények vannak az egészségügyben) 

Tanúvédelmi csoport. Közvetlen TEK irányítás alatt áll. Azokat a személyeket, akiket hosszú ideig nem akarják a honi nyilvánosság elé állítani, megfelelő körülmények között egy kellemes egzotikus országba szállítják. Ez a csoport sajnos nemrég vezetőt cserélt. A régi vezetője volt Weisz Tamás. Valószínűleg Tarsoly Csaba is ennek a csoportnak a gondoskodását élvezi a karcagi Marcsikával együtt. Biztosak lehetünk benne, hogy mivel rendkívül jól működő és magas kapcsolatokkal rendelkező szervezetről beszélünk, nem lesz az érintettek részére semmilyen felelősségre vonás. 

Gyűjtők. Azon személyek, akik gyakorlatilag csak támogatásként és ellenszolgáltatás nélkül kaptak pénzt a Főnöktől. Ezek lehetnek akár külföldi nemzetiségi csoportok, szervezetek, sportegyesületek. Ide tartoznak például a letelepedési kötvényeket árusító társaságok is. Az ide juttatott vagyonok jelentős része közvetlenül offshore társaságokhoz kerül, mivel már ezek a társaságok "csak" úgy kapják, a pénzt nem jelentenek közvetlen veszélyt a szervezetre. később Paks2 

A Gyűjtőktől érkező pénzek bankszámlákon kerülnek elhelyezésre. A beszerzők által leadott 20 % tovább oszlik 8-12 % mos arányban. Az előbbi a Főnök privát vagyona lesz, a maradék kerül a Vörös kasszába. A vörös kassza feladata:  később

Bankár. Rendkívül fontos szürke eminenciás. Még a belső körben sem mindenki tudja ki ez a személy valójában. Természetesen a logika működik itt is. Olyan személy, akinek jó svájci és nemzetközi kapcsolatai vannak. Nem a klasszikus Fidesz korosztály sokkal megfontoltabb és körültekintőbb ember. Legtöbb esetbe közvetlenül minden hónapban 1 alkalommal (második vasárnap) egyeztet a vörös kassza kezeléséről a Főnökkel és a Bibó körrel (Főnök + 6 fő, 4 a Bibó szakkollégiumból de 2 személy az elnevezéssel ellentétben, nem volt ott). 

 

A rendszer működése:

Egy központi tanácsadó, döntnök, aki felügyeli a pénzáramlásokat, de elvileg semmilyen pozíciót nem tölt be, hivatalosan, nem köthető sem a párthoz sem személyekhez. Ennek a személynek nincs nyilvános vagyona vagy csak nagyon kevés. Az osztásoknál csak személyesen viszi az utasításokat, a nyertes pályázók nevét és összetételét. Talán az egyetlen ember mindenki közül, aki tisztán látja a hálózatot, és az egész rendszert. Gyakorlatilag ez az ember mindenható, és kulcsfigura ebben a játékban. pipa (Habony Árpád)

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rimbaud.blog.hu/api/trackback/id/tr968667490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása